Vietnam:
Cafea cu gălbenuș de ou.
Vietnamezii au o metodă foarte interesantă de preparare a cafelei, aceștia o combină cu lapte condensat, zahăr și gălbenuș crud. Oul îi combină o cinsistență cremoasă, iar ca rezultat aceștia primesc un mix între băutură și desert.
Finlanda:
Kaffeost. Finlandezii obișnuiesc să adauge în cafea cașcaval. Este vorba de un tip anumit de cașcaval, și anume juustoleipa. Acesta este tăiat în formă de cubulețe, iar mai apoi este pus pe fundul cănii, după asta în cană se toarnă apă fierbinte.
Italia:
Espresso în stilul Romilor.
Italienii nu-și complică viața atunci când e vorba de cafea, așa că ei preferă să servească un espresso clasic unde este adăugată o felie de lămâie.
Argentina:
Lagrima.
Finlandezii toarnă o doză de câteva picături de cafea într-o cană plină cu lapte.
Marocco:
Cafea picantă.
Cafeaua marocană este extrem de puternică, aceasta are la bază drept ingrediente speciale: piper, nucușoară și semințe de susan. Într-un final ea are un gust picant-dulce-amărui.
Germania:
Pharisaer.
Cafeaua germană este una dintre cele mai apreciate din toată lumea, aceasta fiind combinată din frișcă, rom și cafeaua propriu-zisă.
Turcia:
Cafeaua turcească este servită cu usturoi și miere.
Articol realizat de Cîrlig Felicia