Acasă Noutăți Externe (Video) A fost creat un robot care aleargă mai iute decât cel...

(Video) A fost creat un robot care aleargă mai iute decât cel mai rapid om din lume

Contextele în care roboții ajung să aibă abilități umane nu sunt deloc noi, dar pentru prima oară, Puma a creat un robot ce deplasează mai repede decât Usain Bolt.

Gândit în mare parte ca un robot de antrenament, noua creație a celor de la Puma este unică din multe puncte de vedere. Acest robot poate atinge o viteză medie mai mare decât a celui mai rapid om din lume – Usain Bolt.

Partea cea mai interesantă a proiectului este că această creație nu a fost neapărat rezultatul unor experimente interne ale Puma, ci ale companiei de marketing și publicitate J. Walter Thompson. Aceasta din urmă a fost angajată să realizeze o campanie de promovare creativă și s-a orientat către un robot. Intitulat BeatBot, micuțul a implicat și colaborarea cu câțiva ingineri de la MIT. Pentru a atinge perfomanța ilustrată mai sus, acesta folosește nouă senzori integrați ce-i permit să fie foarte eficient în a urmări marcajele de delimitare de pe o pistă de alergare. În plus, poate alerga la o viteză constantă pentru o perioadă foarte mare de timp. Pe lângă performanța remarcabilă de a-l depăși pe cel mai rapid om din lume, este fascinantă autonomia robotului și faptul că poate fi controlat cu o ușurință remarcabilă folosind o aplicație de mobil. În plus, față de Usain Bolt, după un sprint spectaculos, nu rămâne fără aer. Două camere GoPro, pe partea din față și din spate a robotului, nu lipsesc din ecuație, pentru a captura în detaliu sesiunile de exersare.

Puma va oferi robotul mai multor atleți, inclusiv Bolt, pentru a se antrena, înainte de a-l introduce într-o serie de programe atletice până la finele anului.

Comentarii

comentarii

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume