Bucătăria 2×2 propune iubitorilor de cafea o călătorie culinară pentru satisfacția celor mai dulci pofte. Iată o rețetă plină de ingrediente ce vor da naștere la o prăjitură gustoasă!
Ingrediente pentru aluat:
– 4 ouă
– 150 g zahăr pudră
– 125 ml ulei
– 125 ml apă minerală
– 2 fiole esență de rom
– 150 g făină
– 1/2 plic praf de copt
– 2 linguri cacao
– 1 linguriță cafea măcinată
– 200 g alune de pădure
Decor:
– 250 g ciocolată cu lapte
– 100 ml frișcă lichidă
– 50 g unt
– Boabe de cafea
Așa se prepară:
1. Se amestecă ouăle și zahărul și se bat cu ajutorul mixerului până se obține o spumă.
2. Se adaugă uleiul, apa minerală, esența de rom, treptat făina amestecată cu praful de copt, cacaoa, cafeaua și alunele măcinate (prăjite pentru 2 minute la foc mediu). Se bate cu mixerul până se obține o compoziție ca de chec.
3. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor preîncălzit, la 170 grade C, pentru 20-25 minute.
4. Prăjitura se răcește, iar între timp se prepară glazura de ciocolată.
5. Se pun toate ingredientele pentru glazură într-un vas, pe foc foarte mic și se lasă până când se topesc.
6. Se lasă glazura să se răcească și apoi se toarnă peste prăjitură.
7. Prăjitura se ornează cum dorești.
Echipa 2×2 îți dorește poftă bună.