Conform unui anunț prezentat de către reprezentanții Facebook-ului, în viitorul apropiat e posibil ca Mark Zuckerberg să nu mai dețină rolul principal în companie, relatează unimedia.info.

„Acești noi termeni sunt pentru a ne asigura că nu vom rămâne o companie controlată de fondator în cazul în care încetăm să fim o companie condusă de fondator”, au spus cei de la Facebook.

Astfel, acționarilor le-a fost cerut de către companie, ca aceștia să voteze o propunere prin care controlul de vot al lui Zuckerberg să fie anulat dacă acesta nu va mai ocupă o locul principal în cadrul Facebook.

De asemenea propunerea mai presupune că dacă Zuckerberg și-ar da demisia, acțiunile sale din Clasa B s-ar converti în Clasa A, ceea ce i-ar garanta doar un vot per acțiune în loc de 10.

Respectiv, termenii dați i-ar împiedica pe descendenții lui să rețină controlul asupra companiei prin posesia unui stoc Clasa B.

Menționăm că M. Zuckerberg deține controlul asupra acțiunilor Clasa B în valoare de 449 de milioane și acțiuni Clasa A de patru milioane, ceea  ce îi dă un control de 53,8% din cele 100%.

În raport cu un articol realizar de CNN, în luna aprilie, a fost propusă o nouă clasă,  Clasa C, care i-ar permite lui Zuckerberg să păstreze controlul asupra companiei încă o bucată bună de timp.

Clasa respectivă i-ar permite CEO-ului, care anterior a anunțat intenția sa de a dona majoritatea stocurilor Facebook în scopuri caritabile, să doneze fără a-și dilua puterea de votare.

De asemenea, cu puțin timp în urmă, fondatorul Pirate Bay, a vorbit despre poziția demnă de un dictator a lui  Mark Zuckerberg:  „Facebook e cea mai mare națiune din lume și avem un dictator, dacă privești lucrurile din punct de vedere democratic. Mark Zuckerberg e un dictator. Nu l-am ales. El a setat regulile”.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume