După ce a intrat în vigoare  Legea antifumat,  reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale cer, după o lună, revizuirea documentului.

Potrivit publika.md, aceştia solicită autorităţilor instituirea unui moratoriu pentru încă o lună asupra amenzilor pentru fumatul în locuri interzise şi insistă asupra eliminării din lege a punctului privind interdicţia de a fuma în preajma instituţiilor.

Astfel, potrivit sursei, Aneta Zasaviţchi, preşedintele Asociaţiei Restaurantelor şi a Locurilor de Agrement, spune că: „Ne dorim să fie excluse acei 10 metri şi să ne permită să amenajăm spaţii pentru fumători atât pentru personal cât şi pentru oaspeţi în imediata apropiere a localului. Bineînţeles că se vor respecta anumite norme ca să nu deranjeze nefumătorii”.

Totodată, preşedintele Platformei „Sodrujestvo”, Veaceslav Valko a conchis: „Noi, reprezentanţii ONG-urilor, ne adresăm premierulului Pavel Filip şi preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi le cerem să organizeze dezbateri publice privind modificarea Legii privind controlul tutunului. Totodată, cerem autorităţilor să prelungească moratoriul asupra amenzilor pentru fumatul în locurile interzise cu încă o lună”.

Menționăm că legea antifumat a intrat în vigoare pe data de 31 mai. Cei care vor fisurprinși în locurile interzise fumatului, se vor alege cu o amendă în valoare de peste o mie de lei.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume