Dacă totuși e vară și nu îți place plaja și nisipul ferbinte, redacția 2×2.md îți recomandă șase locuri turistice unde ai putea să îți încarci bateriile de enegie și o doză mare de adrenalină.
Călătoriile reprezintă un mod plăcut şi frumos de a evada din rutina de zi cu zi, de relaxare şi revigorare a organismului. Pe de altă parte, călătoriile pot prezenta şi un pericol în adevăratul sens al cuvântului.
Deci să înceapă călătoria imaginară a celor mai periculoase zone turistice:
Lacul Morţii
Acesta se găseşte în Sicilia şi este unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ. Și nici un nume ar fi mai potrivit pentru acest lac, decât Lacul Morţii. În aceste ape, orice organism viu moare, ca urmare a concentrațiilor ridicate de acid sulfuric, care provine de la două surse de pe fundul lacului.
Danakil
Danakil este un deşert otrăvitor din Etiopia. Toţi cei care l-au vizitat spun că ştiu acum cum arată Iadul. Sub deşert se află un vulcan care se poate trezi în orice moment. Aerul este fetid, iar temperatura ajunge aproape zilnic la 50 de grade Celsius. În plus, triburile învecinate sunt cam agresive şi nu apreciază vizitatorii.
Insula Sable
Nu departe de Canada în Oceanul Atlantic este insula Sable, care mai este numită şi „cimitirul Atlanticului” sau „devoratorul de nave”. Insula a apărut ca urmare a intersectării curentului cald Gulf Stream cu curentul rece Labrador în această regiune. În afară de faptul că curentele creează vârtejuri de apă, principalul risc pentru navele eşuate pe bancurile de nisip din preajma insulei este că acestea sunt nisipuri mişcătoare, care „înghit” toate tipurile de nave, de la corăbii cu pânză la vapoare.
Lacul Însângerat din Japonia
Acesta este unul dintre locurile unde turiştii îşi doresc foarte mult să ajungă. Este recomandat doar să-l fotografiezi, nu şi să îl testaţi pentru că temperatura apei este foarte ridicată, respectiv 90 de grade Celsius. Culoarea roşiatică este dată de concentraţia mare de fier, aflat din belşug în zonă.
Insula Şerpilor, Brazilia
Pe coasta Braziliei, la sud de Sao Paolo se află Ilha de Queimada Grande, insulă neatinsă încă de cercetători şi asta dintr-un motiv foarte întemeiat. Oamenii de ştiinţă estimează că pe insulă trăiesc între 2 şi 5 şerpi pe metrul pătrat. Şi nici acest lucru n-ar fi contat, dacă şerpii ar fi avut câţiva centimetri şi nu ar fi fost veninoşi. Pe insulă trăieşte însă o specie unică de vipere, a căror lungime depăşeşte o jumătate de metru, iar veninul este atât de otrăvitor încât topeşte pielea şi carnea din jurul muşcăturii. Locul este atât de periculos, încât Marina Braziliană a interzis accesul civililor şi turiştilor pe insulă.
Calea Regală
Calea regală (El Caminito del Rey) este o construcţie de beton, formată din cârje şi şine de cale ferată, bătute în rocă. Traseul este situat între cascadele Chorro şi Gaytaneho, în defileul El Chorro, lângă Alor, în Malaga, provincia din Spania. Drumul este situat la o distanţă foarte mare de pământ, lungimea lui este 3 km, lăţimea – 1 metru. Din cauza năruirii, starea lui acum este foarte proastă. Balustradele sunt distruse aproape peste tot, în multe locuri este dărâmată şi înseşi construcţia. Prin urmare, pentru motive de securitate, oficial acest drum este închis. El Caminito del Rey a fost fondat în 1901(1905 – data lansării), la o altitudine de 300 de metri deasupra râului, pe peretele abrupt, ca o cale auxiliară pentru muncitori, angajaţi în construcţii de instalaţii hidraulice (baraje), de la un perete al canionului la celălalt şi ca un loc din care pot fi observate frumuseţile naturii.
Material realizat de Igor Grițco