Ceaiul este bine cunoscut și iubit în toate țările lumii. Această băutură a devenit ceva mai mult decât o simplă metodă de a potoli setea. Anual, ceaiul este produs în cantități foarte mari, 3,15 milioane de tone, ceea ce îi demonstrazeă popularitatea. Redacția 2×2 vă propune să aflați cum arată o cană de ceai în alte părți ale lumii.
Tibet:
Ceaiul tibetan este preparat cu lapte, unt de iac și sare. Această băutură are un gust amar, multe calorii și este foarte folositor în condițiile muntene din Tibet.
Sursa foto: andychef.ru
Hong Kong:
Aici ceaiul este lăsat să se răcească sau se adaugă gheață. În plus, ei toarnă lapte condensat.
Sursa foto: 4tololo.ru
China:
Ceaiul preferat în China este numit – „Puer”. Acest ceai este presat sub diferite forme și este fără adaos de zahăr. Chinezii sunt adevărații cunoscători ai ceaiului, căci ei au fost primii care și-au dat seama să-l bea.
Sursa foto: ru.wikipedia.org
Marea Britanie:
Oamenii din Marea Britanie preferă să bea ceai cu lapte. La ora 17:00 începe ceremonia ceaiului, în timpul căreia ei beau ceai din seturi elegante.
Sursa foto: travelask.ru
Taiwan:
Aici ceaiul poate fi servit și rece, și fierbinte, dar mereu cu adaos de tapiocă.
Sursa foto: travelask.ru
Mongolia
Ceaiul mongol este numit „Suutei tsai”, și este amestecat cu lapte de cămilă și sare.
Sursa foto: andychef.ru
Mauritania
În Mauritania ceaiul este turnat deodată în 3 pahare și este băut la rând, de fiecare dată adăugând zahăr în băutură.
Sursa foto: travelask.ru
Maroc
Ceaiul din Maroc este servit doar din fierbătoare din staniu sau argint. Menta și lămâia se adaugă în ceai verde care este turnat de la distanța de un metru, ceea ce îl înbogățește cu oxigen.
Sursa foto: photo-drive.ru
Africa de Sud
În Africa de Sud ceaiul este numit „rooibos” și nu conține cofeină. Acest ceai este făcut din arbustul „Aspalathus linearis” și este de culoarea purpurie.
Sursa foto: adme.ru