Oasele celor doi au fost găsite pe insula Taiwan, unde se aflau printre alte 48 de oseminte dezgropate în urma unei căutări arheologice ale civilzațiilor vechi. Astfel, arheologii au descoperit pentru prima dată dovezi ale existenței oamenilor în partea centrală a Taiwan-ului, comunică The Daily Mail.
Cercetările arheologice au început în luna mai a anului 2014, iar arheologii au avut nevoie de un an pentru a le termina. Printre toate osemintele s-au remarcat anume cele ale mamei și copilului. Savanții recunosc că au rămas șocați când au văzut scheletul unei mame care avea capul întors spre copilul ei. Potrivit estimărilor făcute de savanți, scheletul mamei avea aproximativ 160 de centimetri înălțime, iar cel al copilului circa 50 de centimetri. În urma analizei osemintelor s-a stabilit că mama și copilul au trăit în epoca neolitică.
Astfel de descoperiri nu sunt o noutate pentru savanți. Arheologii din China au descoperit alte oseminte ale mamei și copilului care s-au păstrat din epoca bronzului până în prezent. Acele săpături arheologice au fost numite ,,Pompeiul din Est”. Se presupune că mama încerca să-și apere copilul în timpul unui cutremur puternic ce a avut loc în China Centrală aproximativ în anul 2000 înaintea erei noastre. Cât despre aceste descoperiri, savanții nu au făcut publice alte informații.